Чай-Кава Лате

Ходять легенди... Кажуть, що коли бортпровідники закінчують розносити пасажирам каву та чай, вони змішують залишки, готують цей напій і піднімають тост за добре виконану роботу. Я не знаю, чи правдива ця легенда, але навіщо псувати гарну історію такими нудними речами, як факти?

Тобі знадобиться:
Для концентрату Ерл Грей (потрібно 60 г готового):
  • 4 г чаю Ерл Грей
  • 40 мл окропу
  • 20 г льоду
Для напою:
  • 100 мл Oatly Barista Edition
  • Одинарний еспресо (бажано фруктове світле обсмажування)
  • 10 г кленового сиропу
  • Лід (кубики для склянки)
Інструменти:
  • Чайник
  • Сито (стрейнер)
  • Склянка
  • Ложка
  • Ємність для зберігання концентрату
Що робити:
Етап 1: Чайний концентрат
  1. Залий чай окропом і настоюй 8 хвилин (так, це довго, але нам потрібна "нафта").
  2. Проціди, щоб прибрати листя.
  3. Додай у гарячий чай 20 г льоду, щоб розбавити й охолодити його.
  4. Постав у холодильник до моменту використання.
Етап 2: Приготування напою
  1. Зроби чайний концентрат (див. вище).
  2. Вмішай кленовий сироп у порцію чайного концентрату.
  3. Наповни склянку льодом.
  4. Налий Oatly Barista Edition.
  5. Зверху додай солодкий чайний концентрат, а потім — шот еспресо.